Languages

CHASSOL - support: MAMMAL HANDS

Zondag 26 Maart

20.00 uur

VVK: € 16 - KASSA: € 19

VOORDEELPRIJS CULTUURKAART KU LEUVEN: € 14 - € 16

Een non-conformistisch wonderkind, zo zou je Chassol kunnen noemen. Deze Franse pianist, filmmuziek-componist en audiovisuele experimentalist begon te spelen op zijn vierde en is daar (gelukkig) nooit mee gestopt. Chassol is een favoriet van Gilles Peterson, werkte al samen met Sébastien Tellier en Phoenix en Diplo tipte hem bij Frank Ocean (Endless). Verwacht een audiovisueel bombardement waarbij je heen en weer wordt geslingerd tussen India, New Orleans, de Caraïben, jazz en minimalisme. Een must-see, met andere woorden.

foto courtesy

www.chassol.fr

MAMMAL HANDS

Mammal Hands, een trio van gelijkgezinde muzikanten, bouwde met zijn hypnotiserende mix van jazz, folk en elektronica een grote aanhang op in het buitenland. Debuut Animalia en het tweede album Floa waren beide een schot in de roos. Fans van Bonobo, Gilles Peterson en Jamie Cullum weten alvast waarheen.

Over Animalia:
"Superspannend trio dat Mammal Hands! In de opzet van keyboards, drums en tabla en saxofoons hebben ze ook een uitzonderlijk geluid." (**** - writteninmusic)
Over Floa:
"Mammal Hands is een trio met een specifiek geluid. Heerlijk om piano, drums en saxofoon/klarinet in een zo prachtige balans te horen zonder een bas te missen. (...) Floa bewijst optimaal dat we met Mammal Hands flink rekening moeten gaan houden." (**** - writteninmusic)

foto Simon Hunt