Languages

JASPER HØIBY / FELLOW CREATURES - SHAI MAESTRO TRIO

Woensdag 22 Maart

20.00 uur: JASPER HØIBY / FELLOW CREATURES
21.30 uur: SHAI MAESTRO TRIO

016 300 900 - Ticketbalie

VVK: € 18 (rang 1) - € 15 (rang 2)

KASSA: € 20 (rang 1) - € 17 (rang 2)
COMBIVOORDEEL: € 2 korting per extra 30CC-concert

De Deense contrabassist Jasper Høiby zet zijn trio Phronesis tijdelijk op pauze om tijd vrij te maken voor zijn kersvers project Fellow Creatures. Hiervoor bracht hij uiteenlopend talent uit de Londense jazzscene samen, wat resulteert in diepe grooves, positieve energie en sterke lyriek en ritmes. Høiby wordt - net als op het album - bijgestaan door Mark Lockheart op sax, de beloftevolle Laura Jurd op trompet, Will Barry op piano en Corrie Dick op drums. Fellow Creatures is op Leuven Jazz voor het eerst te horen in België. [20.00 uur ]

“De Deense Jasper Høiby mag met een gerust hart de beste bassist uit de hedendaagse jazz genoemd mag worden. Met zijn geweldig dynamische dan weer prachtig dragende spel weet hij steeds optimaal te ontroeren.
Je weet dat je met Fellow Creatures een van de beste jazzalbums van dit jaar te pakken hebt. Grote klasse! “( 4,5 op 5 sterren, writteninmusic, Dick Hovenga)

“They have produced a recording that you'll be seeing on plenty of year's end lists, a delight from start to finish” (London Jazz News)

foto courtesy

www.jasperhoiby.com

SHAI MAESTRO TRIO

De Israëlische pianovirtuoos Shai Maestro was tot 2011 de vaste begeleider van bassist Avishai Cohen en leerde van hem de kneepjes van het vak. Met zijn eigen trio, bijgestaan door drummer Ziv Ravitz (Lee Konitz Quartet, Yaron Herman) en de Peruviaanse bassist Jorge Roeder, timmert hij aan een eigen carrière en stelt hij nu zijn vierde album 'The Stone Skipper' voor. Verrassing en avontuur zijn de sleutelwoorden voor de jazz van dit bijzondere drietal. Op plaat klinken ze betoverend, live zijn ze simpelweg onweerstaanbaar.

Over 'The Stone Skipper' " Maestro toont dat hij een gewaardeerd en uiterst talentvol pianist is. Hij slaagt erin om prachtige beelden op te roepen en soms de tijdelijkheid te overstijgen ... " **** writteninmusic

foto Alexandre Lacombe

www.shaimaestro.com