Languages

LEFTO - THE GASLAMP KILLER & LEFTO IN TRANSIT

Zaterdag 25 Maart

21.00 uur: deuren
21.45 uur: screening ‘LeFtO In Transit’ (wereldpremière episodes ‘Los Angeles’ en ‘Chicago’)
23.00 uur: party!

VVK: € 13 - KASSA: € 16

VOORDEELPRIJS CULTUURKAART KU LEUVEN : € 11 - € 13

LeFtO wordt wereldwijd op handen gedragen als een eclectische en toonaangevende dj. Van Japan over Puerto Rico tot de Verenigde Staten: overal is men wild van zijn avontuurlijke sets vol hiphop, boogie, brazil, soul, elektronica en bossanova, maar ook Afrikaanse en oosterse invloeden.

Zijn sets nemen je mee op een rollercoaster van dope beats en kick-ass vibes. Allerlei undergroundklassiekers worden gemengd met het frisse geluid van morgen. Verwacht één grenzeloze set, variërend van rap tot dubstep, van cumbia tot deep house. En dat vijf uur aan een stuk.

foto courtesy

www.lefto.be

THE GASLAMP KILLER

The Gaslamp Killer is een van de meest notoire beat makers uit Los Angeles. Hij stond mee aan de wieg van het legendarische Low End Theory, bracht releases uit op Brainfeeder en is zonder twijfel een van de meest spectaculaire dj's om aan het werk te zien. Zijn unieke blend van rauwe beats, Turkse folk, acid rock en nog zoveel meer verzekeren een uitzinnige psychedelische trip. Verwacht heel wat onuitgebracht werk en cuts uit zijn laatste album Instrumentalepathy.

foto Ilias Panayiotou

EXTRA: LeFtO IN TRANSIT

'LeFtO - In Transit’ is een inspirerende zesdelige documentairereeks waarin DJ-legende LeFtO je meeneemt in de undergroundscene van Londen, Los Angeles, Seoul, Brussel en Chicago. Gedragen door de beats nodigt de muzikale duizendpoot je uit bij gedreven muzikanten, producers en kunstenaars die vol trots kiezen voor hun passie. In elke aflevering ontdek je talrijke verborgen plekken, die volgens LeFtO de steden zo uniek maken.

De reeks van Kurt de Leijer is vanaf 26 maart te zien op Canvas, maar de afleveringen 'Los Angeles' en 'Chicago' gaan op 25 maart alvast in wereldpremière in Het Depot!

EXTRA DJ'S

MOPHITO

Naast zijn eigen label Tangram Records (Up High Collective, LTGL, Moodprint) bezit Mophito een uitstekende platenkeuze en dj-skills. Denk aan een brede muzieksmaak die cirkelt rond beats, soul, bass en zoveel meer.

RAFÎKI

Rafîki kreeg in 2012 voor het eerst een controller in de handen. Sindsdien 2014 legt ze zich toe op electronica, world en future soul. Ze voorziet menig dansbeen van house met ritmische invloeden, bevreemde tropische klanken, dromerige jazz en abstracte drumritmes. In 2016 werd ze binnen de provinciale dj-contest 45Toeren gekroond tot de poulain van Tangram Records-baas Mophito.