Languages

LOGAN RICHARDSON - support: STEIGER

Zaterdag 25 Maart

20.00 uur: STEIGER
21.15 uur: LOGAN RICHARDSON

016 300 900 - 30CC/Ticketbalie

VVK: € 18 (rang 1) - € 15 (rang 2)

KASSA: € 20 (rang 1) - € 17 (rang 2)
COMBIVOORDEEL: € 2 korting per extra 30CC-concert

Altsaxofonist Logan Richardson maakte al eerder indruk met zijn eerste soloalbum 'Celebral Flow' (2007) en was een van de spraakmakende namen binnen Next Collective waar hij aan de zijde speelde van pianist Gerald Clayton en trompettist Christian Scott.

Met 'Shift' komt hij nu door de grote poort binnen bij het legendarische Blue Note. Af en toe steekt het label zijn nek uit voor jonge talentvolle muzikanten, zoals recentelijk Ambrose Akinmusire en Robert Glasper. Deze keer is dat niet anders met Richardson. 'Shift 'laat zich kenmerken door een sterke flow en dynamische storytelling.

***** JazzMozaïek
“de sterke verhaallijn en betoverend indringende altsax van Logan Richardson. Adembenemend!”

**** WritteinMusic, Dick Hovenga
“Richardson is echter het absolute middelpunt die een flinke trits fraaie nieuwe composities schreef en met zijn vloeiende spel steeds grote indruk maakt. Verwacht geen super uitdagende maar wel degelijke, fantastisch gespeelde jazz, die in alle facetten overtuigt.”

met Logan Richardson (altsaxofoon), Tony Tixier (piano), Joe Sanders (bas) en Ryan Lee (drums) foto Ben Viaperalta

www.loganrichardson.global

support STEIGER

Steiger is een jong jazztrio uit het Gentse. Drie muzikanten met een eigenzinnige liefde voor muziek gaan in gesprek met zelfgeschreven composities en vrije improvisaties. Ze staan evenwaardig naast elkaar en trekken de luisteraar mee in hun speelse ontdekkingstochten doorheen jazz, rock, improvisatie, elektronische en klassieke muziek. Hun debuutalbum 'And Above All' verschijnt op 20 maart. Ze staan dus verser dan vers op 'Leuven Jazz'.

“Pianist Gilles Vandecaveye, bassist Kobe Boon en drummer Simon Raman illustreren het blijvend bestaansrecht van een klassiek pianotrio anno 2016. Tenminste als jazzinventiviteit op de juiste manier gekoppeld wordt aan een rock-‘n roll-vibe.” (Georges Tonla Briquet)

met Gilles Vandecaveye (piano), Kobe Boon (bas) en Simon Raman (drums) foto Maarten Geukens

http://steigermusic.be